Tag: 上海松江新桥鸡很多


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/shyllm.com/wp-content/themes/hotelflix/inc/breadcrumb.php on line 252

Warsaw Villa / Kulczyński Architect + PL09

first_img Warsaw Villa / Kulczyński Architect + PL09 Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/422800/warsaw-villa-kulczynski-architekt-nil-bogdan-kulczynski Clipboard Houses Area:  650 m² Area:  650 m² Year Completion year of this architecture project Year:  “COPY” 2012 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/422800/warsaw-villa-kulczynski-architekt-nil-bogdan-kulczynski Clipboard CopyHouses•Warsaw, Poland Architects: Kulczyński Architect, PL09 Area Area of this architecture project 2012 Year:  ArchDaily photographs:  Jan Karol GołębiewskiPhotographs:  Jan Karol GołębiewskiSave this picture!© Jan Karol GołębiewskiText description provided by the architects. The residence in one of Warsaw’s Villa districts was conceived out of clients’ pursuit of unity with nature. It was supposed to become an urban refuge for the clients as well as a gathering place for their closest family. The clients – Mariola and Tomasz – are active, career-oriented businessmen. They needed an asylum for themselves, their twelve-year-old daughter and their two adult sons with their families, who would be frequent visitors of the residence. The required functionalities included: recreational unit with fitness-room and spa, home theatre with advanced home cinema, a place to throw private piano recitals and a library combined with an exhibition space for their art collection. The clients’ extraordinary requirement was for the residence to be designed in accordance with feng-shui philosophy. Save this picture!© Jan Karol GołębiewskiThe plot on which the residence was to be situated, was recessed from the main road, rich in exquisite greenery, and with a pond in one of its corners. According to feng-shui “bagua” diagram, all the functions of the house were to be distributed around the geometric centre of the plot, in line with certain feng-shui parameters specific for each of the household members. Furthermore, according to these principles, specific parts of the plot were to be excluded from the development, which had a direct impact on the shape of the building. As an effect, the plan of the house resembled a chromosome with two clear functional flows on the West and the East. These flows permeate each other in the central part of the building creating a central hall, which allows for an easy access to all of the house’s functions, distributed between two floors. This configuration reduces circulation area to the necessary minimum. Save this picture!© Jan Karol GołębiewskiAn X-shaped, fragmented plan divides the plot area into four courtyard-like parts of different functions and spatial arrangements. The wings of the house are shaped to fit the functions as well as preserve the existing greenery. As a result the trees were left growing very close to the facades which in combination with roof-to-ceiling, panoramic windows and a specific special arrangement of forms creates an impression of fluent transitions between interiors and an exterior and blurs the borders between them. The largest rooms of the house, the living room and the entertainment area are opening on two sides creating a visual link between the main entrance courtyard the pond area and the back courtyard. Their space is extended to the adjacent terraces. Save this picture!© Jan Karol GołębiewskiThe central part of the building and its superior role in the plan is emphasized on the elevations by means of smooth wall lines, bent glass walls, a thickened rhythm of vertical divisions and a double curved roof surface resultant from the blend of tangent roof slopes over the hall part. This variation of the traditional roof, allowed to highlight the geometrical and functional heart of the building at the same time fulfilling the restrictions included in the local planning regulations which imposed the requirement of a gable roof with 35-45° slopes. In order to overcome the difficulties deriving from the large span between the supporting walls as well as the complex geometry of the roof, a set of 24 unique, curvilinear, laminated wood trusses were used to cover the central part of the house. Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow lessCasa Y / F:L ArchitettiSelected ProjectsDoes Prince Charles Abuse His Power Over Architects?Architecture News Share Save this picture!© Jan Karol Gołębiewski+ 13 Share Photographs Warsaw Villa / Kulczyński Architect + PL09Save this projectSaveWarsaw Villa / Kulczyński Architect + PL09 Poland “COPY” CopyAbout this officeKulczyński Architect OfficeFollowPL09OfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWarsawHousesPolandPublished on September 02, 2013Cite: “Warsaw Villa / Kulczyński Architect + PL09” 02 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Abstract EarthPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsPanels / Prefabricated AssembliesKingspan Insulated PanelsInsulated Wall Panels – Designwall R-seriesWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMBricksNelissenSpecial Bricks – Slips and HalvesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEASideboardsUSMLow Shelving – HallerTable LampsLeds-C4Lighting – ElampMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more